Çамрăк инспекторсем ăмăртнă

Çамрăк çул-йĕр инспекторĕсен республикăри 20-мĕш слечĕ «Росинка» спортпа сывлăха çирĕплетмелли лагерьте иртрĕ. Ăмăртура район чысне Аçăмçырминчи шкулта 5-мĕш класра вĕренекен Александр Ильин, Петр Николаев, Инна Родионова, Наташа Никифорова хÿтĕлерĕç. Икĕ куна пынă тупăшусенче районти çамрăк инспекторсем хăйсем çул-йĕр правилисене мĕнле пĕлнине, инкексенче аманнисене пĕрремĕш пулăшу пама пултарнине кăтартрĕç. Унсăр пуçне велосипедпа фигурăсем туса ярăнассипе тата «автохулара» правилăсене пăхăнса çÿрессипе ăмăртрĕç. Пултарулăх конкурсĕнче ачасем çуран çÿрекенсене çул-йĕр правилисене пăхăнма чĕнсе каларĕç.
Аçăмçырминче вĕренекенсем «автохула» конкурсра уйрăмах палăрчĕç. Пур «урам» витĕр пĕр йăнăшсăр тухса пĕрремĕш вырăн йышăнчĕç. Пĕтĕмĕшле кăтартусемпе аçăмçырмисем республикăри 26 команда хушшинче улттăмĕш пулчĕç.

22 мая 2010